Ege Üniversitesi Tesisler Radyasyon Güvenliği Komitesi

Kuruluş Amacı ve Faaliyetleri:

Kurul, Ege Üniversitesi Sağlık Kuruluşlarında tıbbi amaçlı iyonlaştırıcı radyasyon kaynakları ile yapılan ışınlamaları ve Üniversite bünyesinde iyonlaştırıcı radyasyonu aktif olarak kullanan tesislerde radyoizotop üretimi, araştırma ve eğitim uygulamalarını denetlemek; çalışanların, hastaların, halkın ve çevrenin iyonlaştırıcı radyasyonun zararlı etkilerinden korunmasını sağlamak ve radyasyon güvenliği ile ilgili görevleri yerine getirmek üzere, Radyasyon Güvenliği Üst Kurulu ile buna bağlı Radyasyon güvenliği Komitelerinin oluşturulması ve çalışma esaslarının belirlenmesi amaçlarıyla hazırlanan ve Senatomuzun 02.09.2014 tarihli ve 25/3 sayılı kararıyla kabul edilen “Ege Üniversitesi Radyasyon Güvenliği Üst Kurulu ve Bağlı Komiteler Kuruluş ve Çalışma Esasları Yönergesi”nin 7, 8 ve 10.maddeleri uyarınca, 15.10.2014 tarihli ve 15360 sayılı Rektörlük oluruyla kurulmuştur.

Komite Üyeleri:

Prof. Dr. Sabriye YUŞAN (Başkan)

Nükleer Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü

Prof. Dr. Cüneyt ÇELİKTAŞ