Ege Üniversitesi İç Kontrol İzleme ve Yönlendirme Kurulu

Kuruluş Amacı ve Faaliyetleri:

Kamu kurumlarında uygulanması öngörülen “İç Kontrol Sistemi”nin kurulması ve işletilmesi için, Üniversitemizde de “İç Kontrol Kurulu” oluşturularak sistemin yerleştirilmesi amaçlanmıştır.

Kasım 2009’da iç kontrol çalışmaları için EÜ-ADEK toplantısı yapılmıştır. Toplantıda alınan karar gereğince iç kontrol ana standartlarının Üniversitemizde yerleştirilmesini sağlayacak  “İç Kontrol Kurulu” 17.02.2010 tarihinde oluşturulmuştur.

Ana faaliyetleri; İç Kontrol standartları kapsamında durum analizlerinin yapılması, İç Kontrol Uyum Eylem Planının hazırlanması, hassas görevlerin belirlenmesine ilişkin standart kapsamındaki çalışmaların yürütülmesi, imza ve yetki devrine ilişkin standart kapsamındaki çalışmaların yürütülmesi, İç Kontrol Farkındalık Anketi (çalışmalar öncesi ve sonrası) uygulanması ve sonuçlarının analiz edilerek raporlanması, İç Kontrol Uyum Eylem Planının revize edilmesi, iş analizi çalışmaları kapsamında, iş analiz formu ve yazılım altyapısı konularında çalışmaların yapılması, Risk Yönetimi çalışmalarının (bu amaçla bir alt grup oluşturulmuştur) yürütülmesidir. Sekreteryası Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından yapılmaktadır.

Kurul üyeleri;

Prof. Dr. Banu YÜCEL (Başkan)

Rektör Yardımcılığı

Prof. Dr. Aynur UYSAL TORAMAN